یو تجارت

خواص علمی ذغال اخته

نویسنده: معصومه ثانی
25 مرداد 95 ساعت 18:47
1 از 5 (1 رای)
خواص علمی ذغال اخته
خواص علمی ذغال اخته

زغال اخته علاوه بر میوه بسیار پرخاصیت می تواند به عنوان یک نوشیدنی بسیار خوشمزه در درمان برخی از بیماری ها مفید باشد.نوشیدن دو لیوان از آب زغال اخته در روز تاثیر بسیاری در درمان دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی دارد.

این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسیدفولیک، ویتامین های E, B1, B2, C و فلاوونوئیدها است.

زغال اخته حاوی بیش از 10 درصد تانن، قند، پکتین، اسیدهای آلی و رنگدانه است.

این میوه خوشمزه کم کالری است و باعث اضافه وزن نمی شود.

همچنین این میوه منبع خوبی برای فیبر است.

فواید آب زغال اخته

این مطالعه که توسط محققان وزارت کشاورزی ایالات متحده(USDA) انجام شد، نشان داد که پلی فنولهای موجود در زغال اخته می تواند از سیستم دفاعی بدن در برابر بیماری های پشتیبانی می کند. محققان از 56شرکت کننده ی بزرگسال سالم با متوسط سن 50 سال ثبت نام کردند. شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند:به گروه اول دو بار در روز یک لیوان 8 اونسی(227 سی سی) آب زغال اخته ی کم کالری و به گروه دوم دارونمایی که ظاهر و طعمی مشابه با آب زغال اخته دارد، داده شد. سپس محققان مقدار فشار خون، قند خون، چربی خون و پروتئین واکنشی Cرابه عنوان یک مارکر التهاب در افراد شرکت کننده اندازه گیری کردند. هر چهاعداد اندازه گیری شده بالاتر باشند، خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 افزایش می یابد. آب زغال اخته تاثیر آب ذغال اخته بر درمان بیماری ها در گروه اول، که دو لیوان آب زغال اخته در روز نوشیده بودند، اندازه گیریها به طور مداوم برای همه ی افراد رو به بهبود داشت.در مجموع، محققان کاهش 10 درصدی خطر بیماری قلبی و کاهش 15 درصدی خطر ابتلا به سکته مغزی را مشاهده کردند. به طور خاص، محققان میزان کاهش فشار خون را به عنوان نتیجه ی نوشیدن آب زغال اخته، با نتیجه ی تبعیت از بهترین رژیم غذایی جلوگیری کننده از بیماری قلبی معادل دانستند.

پرفسورChristina Khoo می گوید:این یافته ها نشان می دهد که پلی فنولها به محافظت از بدن ما کمک می کنند و ممکن است از ابتلا ما به بسیاری از بیماریها جلوگیری کنند، خوشبختانه یک منبع غنی از پلی فنولها فقط یک لیوان آب زغال اخته است، در میان میوه هایی که معمولا در رژیم غذایی ما وجود دارد، زغال اخته بالاترین میزان پلی فنولها را حتی بیش از سیب، بلوبری، انگور یا گیلاس دارا می باشد. برای افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2، یک لیوان آب زغال اخته دو بار در روز می تواند یک راه ساده برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 باشد.برای افرادیکه در حال حاضر مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، نوشیدن آب زغال اخته می تواند یک راه بسیار خوب برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی باشد. گفته می شود، یک لیوان معمولی آب زغال اخته حاوی کالری بسیار بالایی است و دو لیوان 8 اونسی آب زغال اخته نیز در روز برای اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بیش از حد زیاد است، بهمین دلیل در این پژوهش بر نوشیدن آب زغال اخته ی کم کالری به عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 تاکید شده است.

پزشکان تاکید دارند که آب زغال اخته بیشتر از عصاره آن در پیشگیری از بروز عفونت در مجاری ادراری مفید است. علت این است که زغال اخته از چسبیدن باکتری بیماری زای ایکولی به دیواره مجرای ادرار جلوگیری می کند و موجب دفع آن از طریق ادرار می شود. به عبارت دیگر زغال اخته به خروج باکتری ها از بدن کمک و از رشد و تکثیر باکتری و ایجاد عفونت جلوگیری می کند.

باکتری ایکولی عامل 90 درصد عفونت های مجاری ادراری است.

آب زغال اخته همچنین برای افراد مبتلا به سنگ های کلیه مؤثر است.

اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد، آب زغال اخته در رفع آن اثر چشمگیری دارد .

فواید درمانی قسمت هایی از این گیاه که در تغذیه درمانی استفاده می شود عبارتند از : میوه ، برگ ، پوست و ریشه درخت

1. مواد موجود در زغال اخته از بیماری هایی چون بیماری قلبی ، سرطان ، دیابت ، تصلب شرایین، آب مروارید ، آرتروز و آرتریت جلوگیری می کند.

2. مقدار فروکتوز و گلوگز زغال اخته کم است و مصرف آن برای افراد چاق و بیماران دیابتی مشکلی به وجود نمی آورد. حتی جوشانده ی برگ آن با گل توت فرنگی برای درمان دیابت (مرض قند) مؤثر است.

3. هورمون ملاتونین موجود در آن خواب انسان را راحت و عمیق می کند. این عمل به طور طبیعی و روزمره انجام می شود. این هورمون مسئولیت تنظیم ریتم 24 ساعته ی، روز و شب بدن را به عهده دارد. زغال اخته حاوی مقادیر زیادی ملاتونین است.

4. پوست زغال اخته تب بر است و در رفع اسهال مؤثر می باشد. حتی میوه ی آن نیز اثر قابض دارد ، از این رو خوردن آن در رفع اسهال و ورم معده مؤثر است. برای درمان اسهال بهتر است یک قاشق سوپخوری زغال اخته را با یک فنجان آب سرد مخلوط نموده و آن را به مدت 5 دقیقه بجوشانید و پس از 15 دقیقه دم کشیدن آن را صاف کرده و هر روز 2 تا 6 فنجان بنوشید.

5. محققی به نام دکتر لکلرک نشان داده است که جوشانده ی پوست زغال اخته در درمان بیماری مالاریا مؤثر است. جوشانده ی 60 گرم پوست درخت زغال اخته در یک لیتر آب اثر تب بر و ضد مالاریا دارد. جوشانده ی فوق را باید به تدریج صبح و ظهر و شب به میزان 1 یا 2 استکان با کمی قند میل نمود.

6. زغال اخته به عنوان ضد اتصال چند نوع باکتری در ادرار و مدفوع شناخته شده است؛ به عبارت دیگر زغال اخته به خروج باکتری ها از بدن کمک می کند. باکتری اشرشیاکلی عامل 85 درصد عفونت های مجاری ادراری است. یکی از متداول ترین عفونت ها، التهاب مثانه است که به ویژه در خانم ها شایع است.

7. همچنین دریافت منظم آب زغال اخته برای اسیدی کردن ادرار در افراد مبتلا به ادرار بدبو و سنگ های ادراری مؤثر است. اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد ، آب زغال اخته در رفع آن اثر چشمگیری دارد . 8

. زغال اخته در بند آمدن خون مؤثر است. لذا خوردن میوه ی خام و سایر فرآورده های آن برای بیماران توصیه می شود.

9. شربت زغال اخته ضد عطش است. خصوصاً در تابستان برای جلوگیری از گرمازدگی نوشیدن شربت آن بسیار مؤثر است.

10. نظریه ای وجود دارد که زغال اخته برای درمان شب ادراری بچه ها هم مفید است. بدین منظور 30 گرم برگ آن را در یک لیتر آب بریزید و آن را بقدری بجوشانید تا یک سوم آن بخار شود و پس از صاف نمودن آن را با شکر شیرین کنید و قبل از خواب 1 فنجان به کودک بدهید.

علت ناشناخته بودن زغال اخته در ایران این میوه و فواید زیاد آن در ایران ناشناخته مانده است بدین دلیل که ؛

1- این میوه به صورت بسته بندی غیربهداشتی ، فله ای و عمدتاً توسط دست فروشان دوره گرد عرضه می گردد.

2- متخصصان صنایع غذایی در مورد صنایع تبدیلی این میوه مثل خشک کردن، مربا، شربت، ژله، مارمالاد و ... تحقیقات انجام نداده اند.

3- متخصصان علم تغذیه در مورد تأثیر زغال اخته بر سلامتی بدن تحقیقاتی انجام نداده اند.

4- متخصصان داروساز در مورد تولید داروهای ضد اکسیدان و ضدالتهابی و ... این میوه بررسی های لازم را به عمل نیاورده اند.

خواص علمی ذغال اخته
امتیاز دهی به مقاله



 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره خواص علمی ذغال اخته نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: خواص علمی ذغال اخته ، آهن ، کلسيم ، اسيدفوليک ، ويتامين هاي E ، B1 ، B2 ، C و فلاوونوئيدها ، يک نوشيدني بسيار خوشمزه ، تانن ، قند ، پکتين ، اسيدهاي آلي